29

Jul
2016

10 lectii de la cei mari mari Antreprenori Sociali

Posted By : UtilDeco - Unitate Protejata/ 606 0

In fiecare an, Fundatia Schwab cauta in lume cei mai inovatori antreprenori sociali, cu modele de afaceri dovedite sa faca o diferenta, atat social cat si in ceea ce priveste mediul inconjurator. Deci, ce calități împărtășesc acesti antrepenori sociali? Si ce ne pot spune acestia despre modul de a conduce o companie?

1. Marii lideri au integritate: Christie Peacock, Fondator si presedinte al Sidai Africa considera ca: “Oamenii trebuie sa creada in tine si mai ales sa creada ca esti dedicat viziunii tale. Va trebui sa se vada aceasta in felul in care traiesti si muncesti, iar ceea ce faci trebuie sa se potriveasca cu ceea ce spui. ”

2. Marii lideri isi doresc performanta: Duncan Maru de la Possible considera ca esti doar la fel de bun precum echipa ta: “Oricine conduce o organizatie intelege cat de important este talentul. Dar, multe intreprinderi sociale la inceput de drum sunt nerabdatoare, nu angajeaza personalul necesar, sau nu schimba oameni suficient de repede atunci cand lucrurile nu funcționează. Trebuie sa fii agresiv si brutal de onest in ceea ce priveste lucrurile la care esti talentat. ”

3. Marii lideri nu subestimeaza niciodata valoarea si increderea: la inceput dureaza pentru a cladi increderea in colaborari publice-private, spune Ernest Darkoh, partener fondator al BroadReach Healthcare: “Trebuie sa investesti mult timp pana ca actiunile tale sa capete sensul dorit. ”

4. Marii lideri provoaca banalul: Jen Hyatt a fondat Big White Wall – o comunitate digitala pentru persoanele cu probleme de sanatate mintala. “Acum, persoanele fizice se pot implica in oferirea propriilor lor servicii.”

5. Marii liderii nu incalca legea: Antreprenorul social columbian Catalina Escobar, președintele Fundației Juan Felipe, considera ca acordand atentie treptelor evolutiei obtii cele mai bune rezultate. “Daca aduceti schimbari reduse in viata sarmanilor le prelungiti calvarul. Daca daca le aduceti tot ceea ce e mai bun…atunci intervine transformarea sociala”.

6. Marii lideri le dau putere femeilor: Maysoun Odeh Gangat considera ca permitandu-le femeilor sa comunice onest si deschis este vital. Ea este co-fondatoarea Radio NISAA si transmite liderilor de sex feminin sa nu se opreasca niciodata din drumul lor: “Motiveaza-te! Poti depasi restrictiile daca esti ferma si rabdatoare!”.

7. Marii lideri investesc in creativitate: Nu ignora puterea artei, spune Tim Jones. CEO-ul Artscape are incredere in transformarea creativa a oraselor pentru a aduce fonduri la bugetul local.

8. Marii lideri sunt condusi de valori: “Valorile noastre creeaza valoare”, spune Kristin Groos Richmond, co-fondator al Revolution Foods. “Aliaza-te cu echipa si investitorii care cred in misiunea ta.”

9. Marii lideri nu-si iau niciodata ochii de la premiul cel mare: Niciodata sa nu pierzi legatura cu misiunea ta sociala. “Indragoste-te de cauza pe care o sustii si nu neaparat de organizatia ta.”

10: Marii lideri vizualizeaza totul: Gandeste la scara mare, sfatuieste Jonathan Hursh, fondator si CEO Utopia. El considera ca trebuie sa-ti imaginezi o lume foarte, foarte diferita de cea pe care ai moștenit-o.

Leave your comment