O vacanță de vis pentru 37 de tineri din grup vulnerabil!

Ții minte sentimentele oferite de prima ta vacanță? Curiozitate amestecată cu emoție și frică de necunoscut? În luna iunie, WISE.travel a participat la licitație în cadrul evenimentului Balul de la Castel, organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, oferind 2 vacanțe de vis unor tineri bursieri din grup vulnerabil.

Am îndemnat atunci ca și ceilalți participanți să poată dona pentru vacanțele acestor tineri și, cu bunăvoința celor din sala și a contribuțiilor făcute, 37 de copii au fost sponsorizați pentru a merge în vacanță în România!

40589321_1861712807242317_151320957787570176_o

Pentru ei, va rămâne cu siguranță o vacanță de neuitat, pentru mulți fiind pentru prima dată când părăseau județul Iași, pentru a merge în necunoscut. O vacanță presărată cu momente comice, povestiri istorice, cu noi prietenii și experiențe unice ce îi vor pregăti pentru viață și îi vor motiva să își depășească limitele.

Din Brașov și Sighișoara până la vizitarea Castelului Bran și a celui mai uimitor drum din lume, Transfăgărășan, a fost o călătorie emoționantă care i-a adus inclusiv la Lacul Bâlea și Cheile Bicazului.

41421602_1871815129565418_8300905132887900160_o

41502762_1871824819564449_8185336840081899520_o

Sincer să fiu, îmi este dificil să explic în cuvinte bucuria pe care ați adus-o acestor tineri. Deoarece ei nu dispun de resurse pentru a experimenta astfel de vacanțe. Dar visele lor sunt chiar mai mari decât inimile lor. Cu o educație bună și serviciile sociale oferite de Fundația Bethany, viitorul poate fi luminos!

Susține astfel de activități în continuare, fără costuri suplimentare. Înregistrează-te aici https://wise.travel/fundatia-bethany

Înscrie-te la cursul de Manager de Inovare

Într-un mediu de afaceri în continuă dezvoltare, în care trebuie să depui un efort din ce în ce mai mare pentru a ramâne în fața concurenței, inovarea joacă un rol important. Având în vedere acest lucru, în perioada 21 – 23 și 28 – 29 septembrie 2018, Academia ADV organizează un curs de Manager Inovare adresat managerilor și antreprenorilor care activează în companii din regiunea Nord – Est.

Detalii suplimentare: http://academia.alaturidevoi.ro/curs-manager-inovare

5 Motive pentru a participa la cursurile Academiei ADV:

1. Sunt GRATUITE. Toate costurile de formare sunt acoperite de către organizatori, inclusiv cazarea pentru cei care nu sunt din județul Iași.

2. Sunt PLANIFICATE IN WEEKEND. Pentru a nu trebui să te invoiești de la serviciu.

3. Sunt PRACTICE. Cursurile noastre au un pronunțat caracter practic și cu aplicabilitate imediată.

4. Sunt RENTABILE. Angajatorul nu trebuie să aloce un buget special pentru formare, iar angajații valorifică competențele dobândite pentru creșterea afacerii.

5. Oferă NETWORKING. Ai posibilitatea să cunoști alți anterprenori și manageri din Regiunea Nord Est și să dezvolți posibilități de colaborare.

Grup țintă: 25 antreprenori și manageri din cadrul IMM-urilor din Regiunea Nord Est, cu activitate în sectoarele: turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farmaceutice.

Inovarea este procesul prin care ideile noi se transformă în valori materiale destinate vânzării, deci, pieţei. În acest context, rolul managerului de inovare este foarte important. Acesta răspunde de exercitarea funcţiilor manageriale de identificare idei/soluţii noi, analiză, sinteză şi previziune, organizare, antrenare, coordonare, control-evaluare, precum şi de identificarea schimbărilor produselor / tehnologiilor / serviciilor în funcţie de mediul exterior.

Competențe dobândite

Elaborarea strategiei de inovare a firmei;
Implementarea planului de realizare a strategiei de inovare al firmei;
Coordonarea dezvoltării profesionale a echipei;
Coordonarea culegerii de idei creative;
Crearea unui sistem de gestiune a datelor privind ideile de inovare;
Elaborarea metodelor de valorificare a capitalului intelectual al firmei;
Evaluarea procesului de inovare;
Asigurarea continuităţii procesului de inovare.

Număr de ore: 40 ore

Loc de desfăşurare: Hotel Majestic, Iași

Preț curs: GRATUIT

Tip de certificat obţinut: certificat emis de Autoritatea Națională pentru Calificări

Înscriete la cursul de Manager de Inovare http://academia.alaturidevoi.ro/curs-manager-inovare 

WISE.travel devine tour-operator!

Vesti bune pentru membrii WISE!

Începând cu luna iulie 2018, am reautorizat WISE.travel sub un nou statut: în loc de agenție de turism, acum suntem autorizați ca tour-operator. Trecem la urmatorul nivel în mod natural, având în vedere rezultatele obținute în ultimii doi ani de echipa noastră, atât în eforturile de a satisface nevoile turistilor noștri, cât și în activitatea noastră de reducere a sărăciei în comunitățile locale.

Majoritatea călătorilor preferă un operator de turism în loc de o agenție, datorită creșterii încrederii și siguranței oferite pentru achizițiile lor, precum și a calificării și experienței sporite a personalului.

În ultimii 16 ani, echipa noastră a fost premiată cu peste 45 de premii naționale și internaționale, printre care și prestigiosul “Antreprenor Social al Anului” în cadrul competiției mondiale organizate de Ernst & Young.

Pentru noi, este întotdeauna “Prima zi”, pentru că privim fiecare răsărit cu aceeași emoție și pasiune față de misiunea noastră – să participăm la îndeplinirea obiectivelor globale stabilite de Națiunile Unite pentru 2030, aducând sprijin comunităților locale și creând experiențe unice pentru călătorii noștri.

Această schimbare plasează WISE.travel în primele 10% din industrie, adăugând o serie de îmbunătățiri din punct de vedere legislativ:

Cu o nouă poliță de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere și / sau sumele plătite în cazul puțin probabil al insolvenței sau falimentului, suma asigurată de WISE.travel a crescut de 5 ori.

Nu avem restricții în ceea ce privește vânzarea și personalizarea absolută a oricărui serviciu de călătorie prin orice furnizor și ne putem construi propriile pachete având contracte negociate direct cu hoteluri și modalități extinse de a satisface nevoile clienților noștri de afaceri.

Prin rezervarea unei camere de hotel sau prin cumpărarea unui bilet de muzeu sau a oricărui alt lucru din WISE, sprijiniți, de asemenea, organizațiile locale non-profit, în a fi sustenabile din punct de vedere economic.

Dacă doriți să ajutati mai mult, vizitați întreprinderile sociale sugerate în jurul hotelului dvs. Oricum, vacanța va fi un act de bunătate față de comunitate! ❤❤❤

Deci, atâta timp cât calatoriti, dați o mână celor care căzuti și alegeți următoarea destinație prin WISE.

Multumim, în numele
CEO-ul nostru, Angela
a programatorilor noștri uimitori
a agenților noștri de turism
a serverelor dedicate
a call center-ului nostru renumit la nivel mondial
a asistenții noștri sociali și a psihologilor
si mai ales, a beneficiariilor noștri.

Fundatia Alaturi de Voi lanseaza proiectul Antreprenori Competitivi

Posted By : UtilDeco - Unitate Protejata/ 224 0

În data de 5 iulie, ora 11.00, la Sala Galbenă a Instituției Prefectului Iași, Fundația ”Alături de Voi” România va lansa proiectul ”Antreprenori competitivi – ocupare sustenabilă și incluzivă în sectorul economic din Regiunea Nord-Est!”. Acesta se va derula pe o perioadă de 12 luni, fiind cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cu suma de 2.658.819,07 RON.

Proiectul vizează dezvoltarea competențelor profesionale a 505 manageri, antreprenori și persoane din departamentele de resurse umane pentru ocupare sustenabilă și incluzivă în sectoarele economice cu potențial competitiv – turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farmaceutice.

Pentru manageri, antreprenori și personal din departamentele de resurse umane din Regiunea Nord Est, ADV România va oferi un pachet de cursuri autorizate ANC, cursuri informale, inclusiv seminarii și workshop-uri, astfel: Competențe antreprenoriale, Manager proiect, Manager produs, Manager inovare, Manager de întreprindere socială, Manager resurse umane, Inspector resurse umane, cursuri miniMBA, manager proiect – PMP (project management professional – abordarea PMI), Excel Intensiv, seminarii și workshop-uri pe teme legate de Managementul conflictelor, Managementul comunicării, Motivarea angajaților, Metode de organizare evenimente de teambuilding, indoor și outdoor, Metode inovatoare de organizare a muncii, inclusiv în vederea inserției profesionale a persoanelor defavorizate, precum și pe tema egalității de șanse și dezvoltare durabilă.

”Plecând de la experiența noastră ca întreprindere socială în relaționarea cu mediul business, am constatat că există o nevoie foarte mare de formare în domenii adiacente pentru a răspunde provocărilor unei piețe din ce în ce mai competitive. Pe de o parte, avem un bazin de forță de muncă inactiv din categoria persoanelor dezavantajate, iar pe de altă parte, angajatori care au nevoie urgent de forță de muncă. De aceea, prin proiect am prevăzut derularea a 15 cursuri în 10 domenii și 7 workshop-uri / seminarii în alte 6 domenii pentru un număr de minim 55 de IMM-uri din Regiunea Nord Est. Suplimentar, vom sprijini companiile să creeze locuri de muncă pentru persoane din categorii dezavantajate social și vom asigura coaching pentru o cât mai bună integrare la locul de muncă și sustenabilitate durabilă”, a declarat Angela Achiței, Președinte ADV România.

Informații suplimentare pot fi obținute de la Anca Prisacaru – Expert formare profesională , Telefon 0757.110.233 mail cursuri[@]alaturidevoi.ro web http://academia.alaturidevoi.ro/

WISE.travel a adunat €20.000 in cadrul Balului de la Castel

A mai trecut o editie superba a Balului de la Castel organizata de colegii de la Fundatia Bethany alături de Oameni frumosi si generosi care au mai scris o fila de poveste in viata comunitatii iesene!

Pentru noi a fost un eveniment cu foarte multa emotie si bucurie!

Punctul maxim al acestor sentimente a fost atunci cand in jur de 40 de persoane au ales sa sustina cu sume intre 900 si 2.000 lei / copil, visul a 40 de tineri bursieri de a merge in vacanta prin WISE.travel!

Nu ne-am putut imagina ca licitatia sponsorizata de catre noi pentru vacanta a doi copii va produce o astfel de sinergie de generozitate incat sa se adune aproximativ 20.000 Euro (din 100.000 euro donați/licitați de către invitați) pentru o experiență inedită de viața.

Si asta datorita moderatorului Traian Luca, ce a transformat acest moment intr-o oportunitate imensa – si a oamenilor frumosi care au ales sa liciteze practic viitorul unor tineri!

Toata aprecierea si pretuirea noastra pentru gestul de generozitate. Promitem sa indeplinim prin WISE.travel cele mai frumoase vise de calatorie pe care le au acesti tineri!

Pentru ca doar impreuna putem multiplica binele si defini viitorul pentru cei din jur!

#baluldelacastel   #wisetravel  #dogoodtravelling

WISE.travel s-a lansat la Chișinău!

COMUNICAT DE PRESĂ 30.05.2018

Fundația ”Alături de Voi” România în parteneriat cu Organizația Keystone Moldova, a lansat în R. Moldova cel mai nou produs de antreprenoriat social – aplicatia WISE.travel. Evenimentul a avut loc joi 31 mai, ora 11.00 în locația Keystone Moldova Training Center – strada Albisoara 42/1, of.2, Chisinau, Moldova.

WISE.travel, sub sloganul ”do good travelling!” pune într-o singură platformă online, tot ceea ce ai nevoie pentru a călători la cel mai bun preț și a sprijini în același timp pe cei din jur. WISE.travel oferă mai mult decât o agenție clasică de turism, printr-o platforma online superioară.

Orice achiziție ajută o cauză socială, pentru că WISE.travel împarte profitul cu organizația non-profit pe care alegi să o susții, fără costuri suplimentare pentru călător! Pentru orice serviciu achiziționat de fiecare călător, WISE.travel direcționează 50% din comisionul agenției către ONG-ul dorit. Mai mult, împreună cu ONG-urile membre, WISE.travel dezvoltă și promovează activități de antreprenoriat social în care implică turiștii pentru o experiență de neuitat și generare de venituri suplimentare pentru programele sociale, educaționale ale ONG-urilor!

”Plecând de la experiența de peste 10 ani pe care o avem în domeniul antreprenoriatului social și în dezvoltare de programe de cooperare transfrontalieră cu Moldova, am creat un produs inovator în domeniul turismului pe care îl lansăm astăzi și la Chișinău. WISE.travel aduce pe aceiași platformă, persoane care călătoresc în interes personal sau de business, ONG-uri care au nevoie de finanțare și companii care folosesc produse travel inclusiv pentru motivarea suplimentară a angajaților. Platforma nu oferă doar prețuri mici, ci direcționează 50% din comision către ONG-ul dorit și promovează serviciile oferite de întreprinderile sociale din întreaga lume, în care călătorii se pot implica. De exemplu: experiențe de voluntariat, turul orașului alături de voluntari dintr-un ONG local,  să servească masa la un restaurant social sau să cumpere suveniruri dintr-o întreprindere socială. WISE.travel promovează un consum responsabil în care achiziția realizată contribuie la generarea de ”mai mult bine” pentru cei din jur!”, a declarat Angela Achiței, Președinte ADV România.

Platforma include peste 180.000 de unități de cazare în întreagă lume (majoritatea cu posibilitate de rezervare/anulare gratuită), peste 14.000 activități, vacanțe predefinite cu reduceri de până la 50%, peste 22.000 de autoturisme de închiriat, sugestii de zbor și 1.780 de ONG-uri care dezvoltă comunități locale. Urmează să fie integrate bilete la evenimente sportive și culturale, croaziere și pachete turistice. Înregistrările se pot face pe acest link, https://wise.travel/become-a-member

”Organizația noastră este partener WISE.travel și ne bucurăm că reușim să aducem acest concept și în R. Moldova pentru a crea un mecanism suplimentar de finanțare pentru ONG-uri și a multiplica binele pe care acestea îl fac zi de zi în comunitate. Ca furnizor de servicii sociale, știm cât este de important, să implici comunitatea în ceea ce faci. Acest produs poate fi utilizat de călători, companii și alte ONG-uri, iar 4% din prețul călătoriei să ajungă la noi sau alte ONG-uri din comunitate”, a declarat Ludmila Malcoci, Director Executiv Keystone Moldova.

WISE.travel este dezvoltat și deținut integral de către Fundația ”Alături de Voi” România, autorizată ca întreprindere socială prin decizia 68/2016, licență de turism nr. 7633/16.08.2016 emisă de ANT și asigurare la Omniasig nr. 45531/19.07.2017. Pentru lansarea și comercializarea produsului în R. Moldova, Fundația ADV România are ca partener Organizația Keystone Moldova.

În 16 ani de activitate, ADV România a adus o schimbare în bine în viața a peste 150.000 de copii și tineri din grupuri defavorizate din România, fiind una din cele mai mari întreprinderi sociale din România.

Organizația Keystone Moldova are drept scop  de a contribui la  incluziunea socială a  grupurilor vulnerabile, inclusiv a persoanelor cu dizabilități.  Datorită eforturilor Keystone Moldova, aprox. 300 persoane cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale au fost dezinstituționalizate și li s-a oferit suport pentru a trăi în comunitate, au fost dezvoltate 101 servicii sociale comunitare (care deservesc anual aprox. 4000 de persoane), au fost create 26 de grupuri de Advocacy și Auto-reprezentare care promovează drepturile persoanelor cu dizabilități.

Parteneri media eveniment: Radio Chisinau, Realitatea MD, suntparinte.md , Centrul Media pentru Tineri, Canal Regional, Centrul de investigatii Jurnalistice

WISE.travel s-a lansat la Iași!

 COMUNICAT DE PRESĂ

25.05.2018

 

WISE.travel s-a lansat la Iași!

Fundația ”Alături de Voi” România a lansat Joi 24 mai, 2018 cel mai nou produs de economie socială – aplicația web WISE.travel. Evenimentul a marcat și împlinirea a 16 ani de activitate a fundației, prin care a adus o schimbare în bine în viața a peste 150.000 de copii și tineri din grupuri defavorizate din România.

WISE.travel, sub sloganul ”Do good travelling!” pune într-o singură platformă online, tot ceea ce ai nevoie pentru a călători la cel mai bun preț și a sprijini în același timp pe cei din jur. WISE.travel oferă mai mult decât o agenție clasică de turism, printr-o platforma online superioară.

Orice achiziție ajută o cauză socială, pentru că WISE.travel împarte profitul cu organizația non-profit pe care alegi să o susții, fără costuri suplimentare pentru tine! Pentru orice serviciu achiziționat de fiecare călător, WISE.travel direcționează 50% din comisionul agenției către ONG-ul dorit. Mai mult, împreună cu ONG-urile membre, WISE.travel dezvoltă și promovează activități de economie socială în care implică turiștii pentru o experiență de neuitat și generare de venituri suplimentare pentru programele sociale, educaționale ale ONG-urilor!

 

”Plecând de la experiența de peste 10 ani pe care o avem în domeniul economiei sociale, am creat un produs inovator în domeniul turismului. Lansăm aceasta aplicație online în luna mai, declarată prin lege luna economiei sociale și la aniversarea a 16 ani de ADV România. WISE.travel aduce pe aceiași platformă, persoane care călătoresc în interes personal sau de business, ONG-uri care au nevoie de finanțare și companii care folosesc produse travel inclusiv pentru motivarea suplimentară a angajaților. Platforma nu oferă doar prețuri mici, ci direcționează 50% din comision către ONG-ul dorit și promovează serviciile oferite de întreprinderile sociale din întreaga lume, în care călătorii se pot implica. De exemplu:  experiențe de voluntariat, turul orașului alături de voluntari dintr-un ONG local,  să servească masa la un restaurant social sau să cumpere suveniruri dintr-o întreprindere socială. WISE.travel promovează un consum responsabil în care achiziția realizată contribuie la generarea de ”mai mult bine” pentru cei din jur!”, a declarat Angela Achiței, Președinte ADV România.

Platforma include peste 180.000 de unități de cazare în întreagă lume (majoritatea cu posibilitate de rezervare/anulare gratuită), peste 14.000 activități, vacanțe predefinite cu reduceri de până la 50%, peste 22.000 de autoturisme de închiriat, sugestii de zbor și 1.780 de ONG-uri care dezvoltă comunități locale. Urmează să fie integrate bilete la evenimente sportive și concerte, croaziere și pachete turistice.

Parteneri media: Iasi TV Life , Tvr Iasi OnlineVOCEA ONG10tv.md ,RadioHit Iasi, Jurnal virtual, Tele M IasiRadio Iaşi

—————————————————-

Kit-ul pentru presa este disponibil la adresa https://wise.travel/presa

 

 

Fundaţia Alături de Voi lansează oficial WISE.travel în România

În luna Mai, luna economiei sociale, Fundatia ADV România împlinește 16 ani de activitate și de plus valoare investită în comunitate! În acest parcurs lung, am reușit datorită oamenilor din jurul nostru, care ne-au învățat, încurajat, apreciat..fie că vorbim de persoane cu dizabilități, copii și tineri din familii defavorizate sau parteneri, finanțatori, clienți, furnizori, mass-media, angajați și voluntari!

Pentru acest moment special de aniversare, am pregătit un nou produs prin care multiplicăm binele făcut zi de zi în comunitate de catre asociații, fundații și întreprinderile sociale, dar și răspundem unei nevoi de a călători altfel, de a cunoaște lumea și de a te implica responsabil în comunitățile vizitate!

WISE.travel, sub sloganul ”Do good travelling!” pune într-o singură platformă online tot ceea ce ai nevoie pentru a călători la prețuri bune și a sprijini în același timp pe cei din jur. WISE oferă motive ce  dau sens vieții și te ajută să te bucuri alături de cei dragi!

La rândul nostru, vom sprijini fiecare călător, prin donarea a 4% din valoarea vacanțelor cumpărate, către ONG-ul selectat din platformă. Cei 4% de la noi, se vor adaugă altor mecanisme de finanțare prin care comunitatea se poate implica (ex. 2%), iar suplimentar, împreună cu ONG-urile membre WISE.travel vom dezvolta și promova mici activități de economie socială în care să implicăm și turiștii pentru o experiență de neuitat!

Platforma are și alte facilități și surprize frumoase. Așa că vă lăsăm să o descoperiți, să o utilizați și să ne oferiți orice feedback care ne poate ajuta în acest proiect ambițios, lansat oficial la 16 ani de aniversare! https://wise.travel 

Fundația Alături de Voi dezvoltă o hartă cu afaceri sociale la nivel mondial

Posted By : UtilDeco - Unitate Protejata/ 134 0

Când călătorești cu #WISE, nu primeșți doar prețuri mai mici pentru vacanțele tale, ci susții comunitățile locale și îi ajuți pe cei care nu îți vor putea mulțumi niciodată îndeajuns. Imaginează-ți că un călător din SUA poate alege să călătorească spre Barcelona, Spania. Cumpărarea unui hotel de la WISE.travel​, precum și a biletelor la muzee înseamnă că întregul profit este donat cauzelor caritabile.

?Dar … putem duce acest concept la un alt nivel?

Ce-ar fi să-i arătăm lui John, călătorul din SUA, că în Barcelona, aproape de hotelul său, există afaceri sociale interesante care aduc bucurie comunității locale. John poate alege să participe voluntar la activități sociale, să facă un tur al Barcelonei alături de angajații din ONG, să cumpere produse realizate manual sau chiar să participe la diverse ateliere pentru sume modice!

 

Pentru noi, așa arată viitorul https://lnkd.in/gTfuG2F

 

#dogoodtravelling #WISE

7 persoane din grup vulnerabil au obținut un loc de muncă în Iași

Posted By : UtilDeco - Unitate Protejata/ 280 0

Începem săptămâna cu o veste bună! În urma parteneriatului dintre #Carrefour și JobDirect – Agenţia de Plasare & Asistenţă la Locul de Muncă, 7 persoane din grup vulnerabil au obținut un loc de muncă în Iași. Le dorim mult succes!

Anunțul rămâne disponibil, exclusiv pentru persoanele cu dizabilitati: http://www.jobdirect.ro/job/carrefour-romania-in-parteneriat-cu-fundatia-alaturi-de-voi-romania%E2%80%8B-angajeaza/

Carrefour Romania, in parteneriat cu Fundaţia Alături de Voi România, angajeaza pe raza orasului #Iasi: Casier Comercial si Lucrator Universal.

Posturi disponibile: 40

• Descriere post Casier Comercial

Asigura incasarea tuturor produselor achizitionate de clienti, prin toate mijloacele de plata acceptate de magazin, ofera clientilor informatii complete si corecte pentru a facilita procesul de cumparare. Asigura prezenta produselor la raft atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ, respectand regulile interne de pozitionare.

• Descriere post Lucrator Universal

Asigura prezenta produselor la raft, urmand fluxul complet al produselor de la stocarea in rezerva, pana la aranjarea si umplerea raionului, atat din punct de vedere calitativ cat si cantitativ, respectand regulile interne de pozitionare a marfii; ofera clientilor informatii complete si corecte pentru a facilita procesul de cumparare. Verifica in timpul procesului de umplere FIFO.

• CV-urile se pot trimite prin email: alina.paduret[@]alaturidevoi.ro Detalii suplimentare: 0757.110.236

Din pacate, anuntul nu se adreseaza persoanelor cu dizabilitati incadrate in gradul 1 si 2 de invaliditate si care si-au pierdut total capacitatea de munca.