10

Aug
2017

Comunicat de presa UtilDeco – Legea 448/2006

Posted By : UtilDeco - Unitate Protejata/ 572 0

Acum 15 ani ne-am asumat o misiune, am trecut peste multe obstacole, am avut imense satisfacţii. Echipa noastră îşi asumă această misiune indiferent de piedici. Vom continua demersurile pentru întreprinderile sociale de inserţie din România, alături de FONSS, RISE, Rețeaua Dizabnet, European Network of Social Integration Enterprises – ENSIE, Easpd Brussels şi a tuturor celor care cred în misiunea noastră.

Este important să înţelegem că modificarea legii 448 din 2006 nu afectează doar persoanele cu dizabilităţi din România, ci un întreg ecosistem financiar. Companiile care până acum alegeau să facă achiziţii de la unităţile protejate au pierdut această opţiune, iar taxa lunară s-a dublat.

Cu alte cuvinte, costurile fixe lunare se vor tripla pentru majoritatea angajatorilor din România, la care se mai adaugă modificările legislative din ultima perioadă. Companiile care au fost alături de UtilDeco în ultimii 8 ani, şi nu numai, pot face în continuare cumpărături din magazinul nostru de fapte bune, Charity Cash&Carry unde, începând cu 1 Septembrie vom introduce o nouă grilă de preţuri reduse pentru peste 20.000 de produse, alături de o platforma extinsă pentru furnizori!

Puteţi face comenzi şi în atelierele noastre pentru producţia de echipamente de protecţie, personalizarea produselor sau tipografie, decoraţiuni interioare, servicii de arhivare şi depozitare sau de la agenţia noastră de turism. Cumpărăturile de la noi nu se vor putea deconta din taxa pe dizabilitate, însă preţul competitiv ne va ajuta să păstrăm locurile de muncă pentru 25 de tineri cu dizabilităţi, 10 tineri din grup vulnerabil şi să oferim servicii sociale pentru 150 de copii şi tineri în centrele noastre de zi.

Aceste achiziţii pot fi incluse în raportul de Responsabilitate Socială Corporatistă, o obligaţie de raportare începând cu acest an prevăzută în legislaţia în vigoare. Mai mult de atât, vă stăm la dispoziţie în cazul în care doriţi să îi angajaţi pe aceşti tineri, în urma dublării taxei pe dizabilitate conform modificărilor făcute de guvern asupra legii 448/2006, prin agenţia noastră de plasare şi asistenţă la locul de muncă – www.jobdirect.ro

Noi suntem Fundaţia Alături de Voi România

Leave your comment