25

Feb
2016

Facilitate prin Legea 448/2006

Posted By : UtilDeco - Unitate Protejata/ 568 0

Tocmai de aceea, are un articol care obliga toate institutiile publice sau private cu peste 50 de angajati sa aiba 4% dintre acestia din randul persoanelor cu dizabilitati.

Pentru ca in ciuda unei astfel de reglementari, nu toti angajatorii pot indeplini o astfel de cerinta, pentru a constitui o resursa de sustinere a incluziunii persoanelor cu dizabilitati, legiuitorul a stabilit ca in situatia in care nu este respectat articolul anterior, angajatorul are obligatia virarii la bugetul de stat, lunar, a unei taxe egala cu jumatate din salariul minim brut pe economie ori numarul de persoane cu dizabilitati pe care nu le-a angajat.

Exista si o alternativa la plata acestei taxe, in sensul ca angajatorul poate opta pentru virarea taxei la buget sau poate sustine indirect angajarea persoanelor cu dizabilitati, prin comenzi- in cuatumul taxei- la unitati protejate autorizate (angajatori de persoane cu dizabilitati).

Oferta acestei alternative prezinta doua mari avantaje: banii care trebuiau sa mearga la buget sunt utilizati in folosul institutiei care astfel are un castig si ajung mai direct pentru a sustine salariile persoanelor cu dizabilitati angajate in unitatea protejata la care se face comanda.

Tocmai de aceea va recomandam ca, in situatia in care conduceti o institutie cu peste 50 de angajati sa verificati care este procentul persoanelor cu dizabilitati angajate in structura pe care o manageriati. Daca nu sunt 4%, cautati unitati protejate autorizate de la care sa achizitionati produse sau servicii si in felul acesta castigul e de partea dumneavoastra.

Pentru ca stim profesionalismul cu care raspundem clientilor nostri, noi va recomandam unitatea protejata Util Deco, sectie interna a ADV Romania, in care 36 de locuri de munca sunt create pentru persoane cu dizabilitati. Produsele si serviciile noastre sunt pe acest website.

Leave your comment