24

Oct
2016

Fundatia ADV Romania viziteaza Rep. Moldova

Posted By : UtilDeco - Unitate Protejata/ 988 0

Fundația ”Alături de Voi” România, în parteneriat cu Fundația Ecoul Cernobîlului Chișinău a sustinut, la Chisinau, in 13 oct a.c., întâlnirea de lucru cu ONG-uri, autorități locale și parlamentari din R. Moldova, pentru prezentarea mecanismelor de finanțare pentru ONG-uri existente în România și modalitatea de lucru a ONG-urilor cu autoritățile locale și centrale prin intermediul Comisiei ONG și FONSS.

Pe parcursul a trei ore, dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania a prezentat modalitatea de lucru la nivel local a ONG-urilor din Iași -prin intermediul Comisiei ONG, parte din Consiliul Economic și Social de Dezvoltare a Județului Iași și experiența națională de lucru, prin intermediul FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (21 de organizații membre). De asemenea, participantii au primit detalii si despre mecanismele de finanțare a ONG-urilor existente în România – Legea 350/2005, Legea subvenționării serviciilor sociale, Legea achizițiilor publice – prin care se pot contracta servicii sociale și de economie socială de la ONG-uri, 2% privind redirecționarea impozitului pe venit, 20% privind sponsorizarea pe care o pot face companiile.

Intalnirea de lucru va fi urmata de o vizita la Iasi, la sediul ADV Romania, a unei delegatii formata din reprezentanti ai autoritatilor din R. Moldova.
Proiectul în cadrul căruia s-a desfașurat evenimentul este ”Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea unui mecanism de finanțare / contractare a ONG-urilor de către autoritățile locale și centrale din Republica Moldova”- finanțat cu sprjinul financiar al Ministerului român al Afacerilor Externe, prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală în cadrul Fondului de Mobilitate Experți ONG România – Republica Moldova implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND).

Leave your comment