25

Mar
2016

Poveste de success – Util Deco

Posted By : UtilDeco - Unitate Protejata/ 703 0

Opt ani de antreprenoriat social prin Util Deco, sunt dovada ca angajarea persoanelor cu dizabilitati e posibila. Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a dezvoltat ceea ce sunt acum intreprinderile sociale de insertie Util Deco, intai ca mici ateliere in care sa ofere ceea ce piata muncii nu suporta la acel moment – angajarea persoanelor cu dizabilitati in mediu accesibil lor.

Atelierele protejate au devenit unitati protejate autorizate, acum locul de munca pentru 36 de angajati cu dizabilitati si totodata un model recunoscut la nivel europen pentru angajarea in acest domeniu din 2014, cand Comisia Europeana a publicat pe propria pagina web modelul Util Deco drept model de buna practica in Romania la sectiunea Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune.

Util Deco Iasi, Constanta si Tg. Mures inseamna croitorie, legatorie manuala, tipografie, arhivare fizica, electronica si depozitare documente, pictura si confectionare lumanari decorative, produse si servicii la standarde si competitive pe piata.

„Practic, prin activitatea Util Deco, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania investeste de două ori: odata pentru ca angajatii sunt tineri si isi gasesc greu un loc de munca, iar in atelierele noastre beneficiaza atat de consiliere, orientare profesionala, cat si calificare la locul de munca; iar pe de alta parte, pentru ca transformam dizabilitatea in abilitate, iar persoana devine din asistat social, persoana care contribuie la viata comunitatii, inclusiv prin taxele si impozitele platite. Acesti tineri, alaturi de alti angajati sanatosi, fac parte din cei peste 1000 de beneficiari deserviti anual de catre fundatia noastra prin programele sociale si educationale, dezvoltate in centrele organizatiei” – declara cu mandrie de cate ori are ocazia, presedintele fundatiei, dna Angela Achitei.

Pe www.shop.utildeco.ro si www.depozitarhivare.ro poate fi vizualizata o parte din munca acestor tineri cu dizabilitati.

Leave your comment