Anca a absolvit Facultatea de Filosofie, specializarea Asistență Socială din Iași în anul 2005. Ea s-a alăturat echipei Fundației “Alături de Voi” România încă de la înființarea acesteia, în anul 2002, pentru început ca voluntar iar apoi ca asistent social, oferind consiliere și sprijin persoanelor infectate și afectate HIV/SIDA.

În anul 2004 a dezvoltat și coordonat programul Clubul Tinerilor, program ce a adus laolaltă copii și tineri din toate mediile sociale, cu sau fără probleme, și care i-a oferit multiple satisfacții.
Timp de 15 ani, a coordonat proiecte, precum: “Informare, consultanță și asistență juridică pentru persoanele infectate cu HIV” (proiect ce a vizat sprijinirea persoanelor infectate și afectate HIV/SIDA pentru obținerea și respectarea drepturilor), “E timpul pentru o schimbare” (proiect ce a vizat integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități și schimbarea atitudinii angajatorilor vis-a-vis de această categorie de persoane), „Alianţa pentru dezvoltarea economiei sociale” (proiect ce a avut ca scop formarea și integrarea profesională a persoanelor cu dizabilități).

Anca își ghidează activitatea după motto-ul scriitorului american Langston Hughes “Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare”.

Pentru Anca, ADV nu este doar un loc de muncă ci un loc unde a avut posibilitatea să crească și să se dezvolte profesional, un loc unde vine cu plăcere în fiecare zi și o echipă de profesioniști din care este mândră că face parte!

Periodic, la Clubul Tinerilor vin în jur de 150 de copii şi tineri din familii sărace, cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, cu dizabilităţi, de etnie roma sau proveniţi din casele de copii. Aici beneficiază de un pachet integrat de servicii sociale şi educaţionale care le dezvoltă abilităţile de viaţă independentă, le asigură continuitatea educaţiei şi îi ajută să depăşească momente dificile legate de depresie, violenţă, abuz sau alte probleme sociale.

Tot de aici recrutam si tinerii care lucreaza in atelierele UtilDeco. Intervenţia este continuată în comunitate, prin campanii de informare derulate în şcoli şi licee pe diferite teme, de care beneficiază anual peste 10.000 de copii şi tineri. Mai multe detalii pe Clubul Tinerilor ADV Romania