22

Jul
2016

Util Deco – model de antreprenoriat social pentru Republica Moldova

Posted By : UtilDeco - Unitate Protejata/ 547 0

In 19 iulie 2016, o delegatie a Parlamentului Republicii Moldova a vizitat ADV Romania si intreprinderea sociala Util Deco Delegatia condusa de dna Oxana Domenti- presedintele Comisiei pentru protectie sociala, sanatate si familie si deputatii Valentina Stratan si Vadim Pistrinciuc au dorit sa se documenteze cu privire la experienta ADV Romania in domeniul antreprenoriatului social- dat fiind faptul ca Republica Moldova incepe procedura de adoptare a Legii antreprenoriatului social in aceasta tara.

Politicienii moldoveni erau informati cu privire la dificultatile in adoptarea cadrului legislativ similar in Romania si au dorit sa stie cauzele care au incetinit acest proces, pentru a-l evita in tara vecina, dar si sa vada la fata locului un model de functionare cum este intreprinderea sociala Util Deco a Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania.

Vizita a avut loc la Iasi, deoarece ADV Romania este unul din pionierii economiei sociale, care din 2008, in absenta oricarei legi, a ales atreprenoriatul social ca una dintre modalitatile cele mai potrivite pentru angajarea persoanelor cu dizabilitati, in acest moment numarul de angajati din aceasta categorie fiind de 36.
De asemenea, ca membru FOND, ADV Romania a facut multe demersuri prin care sa dezvolte in Republica Moldova apetenta pentru acest domeniu- a sustinut cursuri de economie sociala la Chisinau si Iasi si a infiintat structuri incipiente de antreprenoriat social la Fundatia Ecoul Cernobilului.
De altfel, in vizita de astazi o contributie insemnata a avut-o dna Natalia Hassan de la Fundatia Ecoul Cernobilului care, convinsa de beneficiile antreprenoriatului social, a devenit un sustinator al dezvoltarii acestui domeniu si in Republica Moldova.
Delegatia Parlamentului Republicii Moldova a tinut sa inmaneze ADV Romania si o medalie ca semn de pretuire pentru eforturile de dezvoltare a sectorului neguvernamental din tara de la est de Prut.
Schimbul de informatii de astazi deschide calea diversificarii colaborarii ADV Romania cu Republica Moldova.

Leave your comment