03

Jul
2017

Vizita de studiu la UtilDeco

Posted By : UtilDeco - Unitate Protejata/ 769 0

Vineri am primit cu drag vizita unui grup de studenţi şi profesori coordonatori de la specializările de asistenţă socială din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Stat din Moldova, Chişinău şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, R. Moldova.

Vizita face parte din cadrul proiectului transfrontalier “Echipe transfrontaliere de practică în asistenţă socială” iniţiat de către Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice, Universitatea “Al.I.Cuza” din Iaşi şi are ca scop să faciliteze studenţilor cunoaşterea directă a sistemelor şi practicilor specifice de asistenţă socială din România şi Republica Moldova.

Schimbul de experienţă a reprezentat pentru studenţii din R Moldova posibilitatea de a cunoaşte modele funcţionale de integrare socială şi profesională pentru persoane cu dizabilităţi, de a descoperi că, în domeniul asistenţei sociale, poţi dezvoltă şi afaceri sociale pentru a-i ajută pe cei care nu se pot ajută singuri.

Animaţi de idea multiplicării acestor programe şi în R Moldova tinerii studenţi au plecat cu încrederea că, în profesia de asistent social trebuie să fii inovator, să pui multă pasiune pentru a reuşi să schimbi mentalităţi, să elimini prejudecăţi, să îmbunătăţeşti viaţă celor pentru care lucrezi şi, mai mult, să înveţi să lupţi pentru a pune pe agenda publică necesitatea dezvoltării de programe sustenabile pentru comunitate.

#15aniADV #economiesociala

Leave your comment